Jaguar

Jaguar Sollingen, niet voor niet de Jaguar onder de scharen. De kapperschaar is één van de belangrijkste zo niet het belangrijkste gereedschap van de kapper. Tijdens een knipbeurt opent en sluit een schaar zich tot wel 1000 keer. Omdat het kappervak een ambachtelijk beroep is en om het knippen voor de kapper zo ontspannen mogelijk te maken, produceert Jaguar alle kapper scharen volgens strenge kwaliteitsmaatstaven geproduceerd.  Daarbij zijn een aantal dingen belangrijk namelijk de hoogwaardige roestvrije stalen, het ergonomisch optimaal ingezet design, de lichte gang, de grote scherpte en de perfecte handeling.

Jaguar heeft in de loop der tijd verschillende lijnen ontwikkeld die elk apart genoemd mogen worden vanwege de hoge kwaliteit en perfectie. De Black Line scharen deze behoren samen met de Gold Line scharen tot de absolute top. Dankzij de speciale smeedmethode van deze scharen ontstaat er een ongekende hardheid van het staal en een ongekend knipresultaat en gevoel.

Ook de Silver en White Line scharen mogen niet aan de collectie ontbreken. Deze hoogwaardige scharen van Jaguar zijn perfect voor dagelijks en intensief gebruik. De handige vario schroef en de nauwkeurige snijbladen zorgen voor een ongekende soepelheid en een perfect snijvlak.

 

Effileer scharen, Coupe Scharen en Slice Scharen

Uiteraard bestaat het hele assortiment van Jaguar niet alleen uit kapperscharen, ook effileer scharen, coupe scharen, slice scharen en linkshandige scharen doen elke keer weer wat ze moeten doen.  De scharen uit de Pre Style line zijn ergonomisch en economisch ontwikkeld om een zo goed mogelijke kapperschaar tegen een zo goed mogelijke prijs te kunnen gebruiken. Ook het ontwerp van de scharen staat bij Jaguar in een hoogvaandel wat te denken van de JaguArt scharen bijvoorbeeld?

Kurt Schmidt stichtte in 1932, in de beroemde staalstad Solingen, de staalwarenfabriek Kurt Schmidt KG. Eind jaren 60 werden de eerste kappersschaar gemaakt onder de merknaam Jaguar. Sindsdien staat de merknaam Jaguar voor superieure kwaliteit, innovatie en duurzame producten. 

De productie van de Jaguar Kapperschaar

Bij de productie worden door JAGUAR de modernste computergestuurde machinen ingezet. Desalniettemin is het handwerk van specialisten ook vandaag de dag onontbeerlijk. Per schaar worden meer dan 120 werkfases doorlopen en meerdere kwaliteitscontroles uitgevoerd. 120 Medewerkes in Solingen produceren dagelijks 2500 tot 3000 scharen.

 

  1. De eerste contouren van een kappersschaar krijgt het kostbare staal tijdens het smeedproces aan de valhamer.
  2. Nog voor het hardingsproces worden de tanden voor een modelleer-/effileerschaar gefreesd.
  3. Aan de ronde tafel worden de schroefgaten volledig automatisch gestansd en geboord.
  4. Tijdens de volgende fase wordt het gesmede onbewerkte materiaal gehard. Het wordt hiervoor tot op 1050° C verhit.
  5. De ICE- of - exclusief bij Jaguar - het Friodur®-vriesproces bij -180°C verbetert de structuur van het staal en verhoogt de slijtvastheid - een verdere kwaliteitsverbetering. Hier worden de delen van de schaar net uit de koude kamer gehaald.
  6. Hierna ondergaan de geharde knipbladen verschillende machinale slijpprocessen.
  7. Handwerk: om een schaar de laatste slijp te kunnen geven, is veel ervaring en know how nodig.
  8. Eén van de belangrijkste fases: het instellen van de schaar. Slechts weinigen beheersen deze "kunst".
  9. Vervolgens krijgen alle scharen nog een zorgvuldige eindcontrole om er zeker van te zijn dat elke schaar voldoet aan de hoogwaardige standaarden.

Jaguar is een marktleider op het kappersscharen gebied. 

 

Snelle Levering en Klantenservice

Op kappers-scharen.nl vindt je het grootste aanbod kappersscharen en andere kapperstoebehoren. Alle orders worden verstuurd vanuit ons logistieke magazijn in het midden van het land. Wij verpakken de scharen zeer zorgvuldig zodat deze onbeschadigd hun bestemming bereiken. Vragen of een bepaalde schaar? Neem dan gerust eens contact op met onze klantenservice, dat kan telefonisch op 033 258 43 43 of via [email protected]

Lees meer Lees minder