Kappersscharen

Het kappersvak, een eeuwenoud ambachtelijk vak. Een kapper zonder schaar, is als Romeo zonder Julia. In al zijn eenvoud en kracht, zorgt de kappersschaar elke keer weer dat het vak kan worden uitgevoerd zoals dat in de essentie bedoeld is.  Een kappersschaar is het verlengstuk van de kapper.

Kappers scharen, zijn onmisbaar in het ambachtelijke kappersvak, en een ambachtelijke vak vraagt natuurlijk om professionele scharen.  Op Kappers-Scharen.nl vind u een ruim assortiment van honderden verschillende soorten scharen. Of u nou op zoek bent naar een effileerschaar, een kappersscharen set, een linkshandige schaar, of een schaar van een top merk, bij Kappers-Scharen.nl bent u op het juiste adres. 

Verschillende soorten Kappersscharen

Wat voor verschillende soorten scharen zijn er eigenlijk nou allemaal? Kappersscharen kunnen we indelen in een aantal categorieën of soorten scharen.  Buiten de normale knipschaar om zijn er namelijk nog een aantal andere kapperscharen te verkrijgen. Namelijk de knipschaar, de coupeschaar, de effileer schaar en de slice schaar. Laten we ze soort voor soort even kort beschrijven.

De Knipschaar

Dat spreekt eigenlijk voor zich. De kapperschaar zoals iedereen hem kent, de een nog mooier dan de ander. Het verschil in deze scharen zit hem vaak in het ontwerp, het design, de manier waarop de schaar geslepen is of het soort staal dat gebruikt is tijdens het maken van de schaar.

De Coupeschaar

Een schaar met een scherp en een getand blad. Er zijn een aantal verschillende soorten vertandingen, de afstand van de vertandingen verschilt per soort schaar en ligt ook een beetje aan het effect wat de kapper wil bereiken.

De Effileerschaar

De effileerschaar heeft aan beide kanten een getand blad. Bij de coupe schaar is dit dus maar aan één kant. Deze schaar wordt vaak gebruikt om het haar uit te dunnen en te effileren. Wat effileren is? Effileren van het haar is een speciale kniptechniek, je dunt het haar uit door van deze techniek gebruik te maken. Vaak wordt het gebruikt om een coupe af te werken. De manier waarop je effileert zorgt weer voor speciale effecten zoals meer volume of een soepel vallende coupe. Voor effileren gebruik je een speciale effileerschaar, dit is een schaar met aan beide bladen tanden. Met een coupeschaar kun je ook effileren maar houdt er rekening mee dat hierbij het uitdunnend effect groter is, hierbij heb je een blad met tanden en een gewoon snijblad. Effileren bij dames en heren gaat hetzelfde.

De Slice Schaar

Slicen is een techniek waarmee je als het ware door het haar sliced of snijd. Hierbij wordt geen knip beweging gemaakt. Slicen is een snijtechniek met de schaar en vergt wel wat oefening. Met slicen kun je de haren vloeiend laten overlopen, denk daarbij bijvoorbeeld aan een schuine pony. Maar ook uitdunnen kan met slicen. Net als bij effileren kun je slicen in de punten, in de lengten of in de diepte. Het slicen van lengte naar de punt komt het meeste voor. Belangrijk is dat je een schaar zonder microgolven gebruikt.  Een slice schaar is vaak extra scherp en dan ook alleen bedoeld voor het slicen van het haar.

Snelle en Veilige Levering
Alle orders worden verstuurd vanuit ons logistiek magazijn in het midden van het land. Honderden pakketten verlaten dagelijks ons magazijn op weg naar een tevreden klant. Alle kappersscharen worden zorgvuldig verpakt, zodat de schaar ongeschonden bij u terecht komt. Bezoek ook eens onze winkel in Nijkerk! Onze klantenservice is telefonisch te bereiken op 033 258 43 43.


Lees meer Lees minder